oktober 18, 2006

Därför hoppade Volvo av Scandinavian Masters

Volvo var en av huvudsponsorerna för den Svenska golftävlingen Scandinavian Masters (nu Entercard Scandinavian Masters, förut Carlsberg Scandinavian masters och ännu tidigare Volvo Scandinavian Masters) under väldigt lång tid. Ett tag även titelsponsor.

2003 bröt dock Volvo hastigt och lustigt sponsorskapet för Sveriges enda herrtävling på Europatouren. Varför visste ingen, förrän nu då Golf Digest kommer publicera förklaringen i nästa nr av tidningen.

Men i nya numret av Golf Digest kommer en förklaring. Spelaragenten Johan Elliott, som arbetade med tävlingens sponsorer 2002-2003, säger till tidningen att en representant från golfförbundet förolämpade Volvos representanter under ett möte.

- Volvo var ekonomisk garant för tävlingen. Men det tog slut i och med att en representant för golfförbundet på ett möte med Volvo ställde sig upp och sa: "Det är ett problem att Volvo tar för mycket plats." Och då tackade Volvo för sig, säger Johan Elliot till Golf Digest.
Man får väl hoppas att sådant inte händer i framtiden, nu när Jesper Parnevik och Fredrik Nilsmark har ansvar för tävlingen.

(Via Resumé)

Inga kommentarer: